COSNA - Cole Snauwaert Architectuur

woning TK

2017 - 2019

Hemiksem

Een oude rijwoning, een zelfbouwproject uit de jaren 60 met lage plafonds en kleine raamopeningen werd maximaal open getrokken om voldoende daglicht toe te laten. 


Het plan werd gereorganiseerd en achteraan werd in de nieuwe aanbouw een niveauverschil geïntroduceerd om aan te sluiten bij het tuinniveau. Samen met de introductie van een vide ontstond hierdoor alsnog een heel licht en ruimtelijk geheel.

De bestaande betonstructuur werd blootgelegd en wit geschilderd, de nieuwe aanbouw werd in hetzelfde materiaal uitgevoerd om een homogene ruimte te bekomen.


De gevels werden in een witte jas gestopt, het nieuwe schrijnwerk werd uitgevoerd in hout-aluminium.

Fotografie: Tom Cole

┬ę 2021 Cole Snauwaert Architectuur

Offerandestraat 1-3 bus 1 | B-2060 Antwerpen