COSNA - Cole Snauwaert Architectuur

woning NJ

2018 - 2020

Edegem

Een rijwoning met beschermde voorgevel van eind 19e eeuw werd volledig gerenoveerd. De bestaande aanbouw werd gesloopt en vervangen door een lichtere en ruimtelijkere constructie die de leefkeuken herbergt


Op de gelijkvloerse verdieping werd de aanbouw gerealiseerd met een zichtbare houten roostering en zichtmetselwerk. Een centrale zone organiseert enkele dienende functies en zorgt voor een overgang tussen oud en nieuw. Aandacht voor kleine plekjes; een zitbank aan het raam, vestiaire in het verlengde van de authentieke inkomhal. Aan de buitenzijde wordt het gevelmetselwerk nog wit geschilderd zodat de muren binnen en buiten één geheel vormen.


In het hoofdhuis werden alle ruimten opgefrist met respect voor de aanwezige historische elementen. Eén schouwmantel werd verwijderd om een doorbraak te realiseren naar het aanpalende garagevolume met achterliggende bureauruimte.



Fotografie: Tom Cole

© 2021 Cole Snauwaert Architectuur

Offerandestraat 1-3 bus 1 | B-2060 Antwerpen