COSNA - Cole Snauwaert Architectuur

woning NM

2018 - 2019

Borgerhout

De woning onderging een tijd geleden al een kleine renovatie. Onze opdracht omvatte een nieuwe badkamer, de vervanging van het schrijnwerk van de achtergevel en een nieuwe luifel voor het terras. De luifel in houten latjes verzoent de beschikbare hoogte voor het nieuwe schuifraam met een hoogte die voldoende daglicht binnenlaat. Het glas-in-lood daklicht werd opgepoetst en de koepel erboven werd vervangen zodat de eetruimte een serieuze daglicht upgrade kreeg.


De impact van de luifel en het gekozen raamtype op de bezonning en lichtinval werden op voorhand uitvoering onderzocht aan de hand van computersimulaties.



In de badkamer werd alles gestript. Een verplaatsing van het raam maakte een totaal andere indeling mogelijk. De gedurfde keuze voor een gele polyester afwerking voor de natte zones zorgt ervoor dat de zon hier altijd schijnt.


Fotografie: Tom Verstraeten

© 2020 Cole Snauwaert Architectuur

Offerandestraat 1-3 bus 1 | B-2060 Antwerpen