COSNA - Cole Snauwaert Architectuur

Cohùs

2019 - ...

Turnhout

Een inbreidingsproject in het centrum van Turnhout. Drie eigenaars ontwikkelen samen hun in onbruik geraakte panden en gronden. Aan de randen van het projectgebied worden twee appartementsgebouwen met 34 appartementen volgens eenzelfde typologie ingepland. Centraal op de site staan acht geschakelde woningen met private tuinen.


Het project zet volop in op collectiviteitswinsten zonder de private sfeer uit het oog te verliezen. Op de begane grond is er ruimte voor een co-workruimte en een polyvalente zaal. In het gedeelde binnengebied is plaats voor o.a. een speeltuin en fietsstallingen. De ondergrondse parkeerlaag herbergt bergruimten en een collectieve klusruimte en wordt op enkele plaatsen opengewerkt naar het bovenliggende binnengebied. Op die manier kan deze ruimte later ook op andere manieren gebruikt worden.


De appartementen beschikken over een wintertuin die dienstdoet als inkomruimte en tevens als buffer fungeert met het binnengebied. 


De compacte woningen zoeken vooraan contact op met het collectieve binnengebied. Terugspringende inkompartijen, een zitbank en een hoekraam in de keuken zorgen voor een fijne dynamiek tussen private en publieke ruimten.


ism. arch. Bart de Jong

© 2020 Cole Snauwaert Architectuur

Offerandestraat 1-3 bus 1 | B-2060 Antwerpen